Thursday, September 4, 2014

#14: Meal shake ... ada di mana?

Biiznillah..

Sana-sini orang dok sebut meal shake. Sinonim sangat meal shake dengan anak-anak. Kononnya meal shake untuk anak-anak yang susah nak makan @ picky eater...pi mai pi mai google mesti keluar tajuk macam ni. Takkan banyak tu je kegunaan meal shake nih? Anak yang tak picky eater takde khasiat ke pulaknya? Yang bukan ának-anak', nak ambil buat apa pulak?

Hehehehhehe....
mealshakes shaklee

Sebenarnya meal shake ni merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan nisbah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino penting yang tidak boleh dibuat oleh badan, dan oleh itu perlu hadir dalam diet untuk pertumbuhan dan penyelenggaraan . Tambahan pula, meal shake ini mengandungi semua asid amino yang hadir dalam protein termasuk asid amino penting dan tidak penting . (okay..ayat skema..translate dari belakang botol) Kalau tengok belakang botol dia ada dalam 19 vitamin dan mineral penting. Boleh baca tak? Kalau tak dapat baca, meh try beli sebotol (hihihi..)


Apa kaitan meal shake dengan picky eater?
Jadi, ia adalah pilihan terbaik untuk anak-anak yang jenis memilih makanan. Mereka akan kekurangan nutrient untuk tumbesaran. Mereka lebih makan junk food yang tidak memberi kesan pada tumbesaran badan. Sedih kan?..tak baik tau mak bapak ni kalau tak jaga betul-betul. Tak kisah la kalau makanan je pun.

Puan, untuk anak-anak yang tak picky eater bagaimana? Anak saya memang kaki makan.
Errr...kita yang dewasa ni pun ambil supplement kan? Kenapa pulak? Maknanya, meal shake untuk anak-anak yang sedang membesar bertindak sebagai makanan tambahan kepada mereka. Memelihara tubuh badan daripada kekurangan nutrien. Atau kata lain, menokok nutrien yang diperlukan dalam badan mereka. (menokok la pulak kan...awat bercampur matematik dengan karangan nih??)

Untuk anak-anak saja , Puan? Saya bukan kategori anak-anak, memang tak perlu la ye?
Ok. Meal shake ni pun bertindak sekali dalam set Tambah Berat Badan. Iye, untuk tambah berat badan...yang nak gemuk...yang tak nak kurus cekeding. Eh, ada tau orang nak naikkan berat badan dia. Kurus sangat pun tak elok kan. Nak derma darah pun tak dapat. Rugi tak dapat tukar darah baru. huhuhu.
Kenapa Meal shake? Oh, sebab ia mengandungi karbohidrat dan protein. Untuk naikkan berat badan, perlu tambah carbo. Protein pula berfungsi untuk membina otot-otot badan. Jangan tambahkan lemak saja. lemak tu perlu diubah menjadi lemak berguna @ tisu-tisu otot. Untuk dapatkan hasil yang terbaik, ada cara makannya ye. Ekslusif untuk pembeli saya ;-)

Kalau meal shake tu pun protein, apa beza dengan ESP pula?
Eh, boleh pulak baca content untuk next next topik ye. Hehehehhe....cerita tu kita sambung di artikel lain, ok ;-) 

Untuk yang berminat dengan meal shake, boleh buat order di bawah:

 order meal shake


Untuk yang nak beli Set Tambah Berat Badan, klik yang di pulak: (Bonus info: kalau nak tukar meal shake dengan ESP, atau nak kedua-duanya untuk set ni, klik juga order di bawah ye)

set tambah berat badan



Hubungi:
012-3198354 (Farisya)
SID ID: 912713

COD: Kampung Melayu Subang / Kajang
POS: Nationwide

**************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Áliim (Maha Mengetahui)

Seseorang yang membaca nama ini dengan banyak, Allah s.w.t. akan membuka pintu pengetahuan dan hikmah untuknya; Insya Allah.

No comments:

Post a Comment

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget