Wednesday, December 30, 2015

#35: Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Berjaya Membantunya Hamil...

Biiznillah...


Okey kali ni nak share al-kisah rakan Shaklee yang mencuba set kesuburan. Oleh sebab masalah haid tidak teratur yang memang dia hadapi setiap bulan, memang normal jika penghujungnya ia memberikan kesan kepada masalah kesuburan yang biasanya dikaitkan dengan kesukaran untuk mengandung.

Kes yang ni biasanya kita namakan Trying To Conceive atau TTC. Ada juga kes yang dah bertahun2 kahwin..atau yang dah pernah beranak dan jarak anaknya 13 tahun - pun pernah cuba set kesuburan ni dan Alhamdulillah berjaya hamil.

Kita baca sama-sama ye cerita dia ;-)


Masalah: Haid tidak teratur, TTC partner

Produk Shaklee yang membantu: GLA Complex, Alfalfaa, ESP

*****************************************************
TESTIMONI 004: NURUL AIN NAJWA ROSLI

Assalammualaikum wbt.

Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan November ini. Actually saya adalah staff kepada Master Hadhatina dan Master Kamarul. ...

Alhamdulillah, saya juga telah diberi peluang oleh mereka untuk saya kongsi testimoni saya kepada semua. Bagi saya cerita saya ini akan memberi inspirasi kepada semua pasangan yang baru berkahwin dan yang ingin mempunyai zuriat. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya juga seorang SID yang baru mendaftar pada tahun ini. Saya memang sangat menyukai Shaklee ini sebelum saya mendaftar sebagai ahli lagi.
.

Saya ingin bercerita tentang pengalaman dahulu sebelum mempunyai anak lagi. Alkisahnya bermula sebelum saya menjadi ahli Shaklee. Untuk makluman, saya berkahwin pada 13 September 2013. Memang sebelum saya berkahwin lagi saya mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau lebih dikenali sebagai masalah hormon yang tidak stabil.

Orang cakap jika kita mengalami masalah di atas, agak sukar untuk hamil. Memang benar pada saya,setelah tunggu hampir 3 bulan, saya masih tidak hamil dan period saya pun masih tidak teratur.
.

Sampailah satu hari tu, kawan saya consult saya untuk ambil Set Kesuburan Shaklee. Dalam set kesuburan tu ada 3 produk yang perlu saya ambil iatu GLA Complex, Alfalfa Complex dan ESP. Apa salahnya saya mencuba kan. Ni pun atas sokongan suami saya jugak. GLA Complex tu saya ambil untuk menjadikan hormon saya stabil dan period saya akan teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan dan hilang mood.

Alfalfa Complex pula membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid.

Akhir sekali, saya ambil ESP yang sangat disukai ramai ni. ESP merupakan salah satu produk untuk membantu dalam meningkatkan kesuburan yang mana penting dalam persediaan rahim menerima janin.
.

Sangat bersyukur setelah 3 bulan konsisten mangambil set kesuburan ini, memang period saya kembali teratur setiap bulan dan saya telah dikejutkan dengan berita gembira yang saya telah hamil anak pertama pada masa itu.

Dahulunya lama kami berdua sahaja then selepas itu Alhamdulillah kami telah bertiga.

Saya fikir saya memang tidak boleh hamil, tapi Allah itu maha berkuasa. Saya juga sedang hamil anak kedua. Saya bersyukur sangat kerana diperkenalkan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja.

Taraf kesihatan pada suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa. Amin.
.

Love U Shaklee



Testimoni set kesuburan
**********************************************************

Borak-borak Sihat:
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul)
SID ID: 912713
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang
POS: Nationwide
 
**************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Lathiif (Maha Menghalusi)
Dia adalah yang paling halus, lembut, yang terindah, Dialah yang mengetahui butiran terindah keindahan. Yang terbaik dari keindahan-Nya tersembunyi dalam rahsia keindahan jiwa, kebijaksanaan, dan cahaya ilahi.

No comments:

Post a Comment

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget