Thursday, December 31, 2015

#36: Apabila Kayap Menyerang SI Gadis Cantik...

Biiznillah...

Saya pernah jumpa adik di di event Shaklee. Itupun lepas ada rakan tegur "eh, ni yang testimony dalam Supermom tu ke.. yang pasal kayap tu?"..then, baru saya perasan dia ni...takde rupa pernah ber-kayap langsung....huhuhuhuhuh

Kiranya sekarang kisah kayap dia dah jadi sejarah,,pastinya sejarah manis untuk dikenang...sebab mesti perit masa dia menanggung penyakit ni masa tu. Tengok gambar pun rasa cam Ya Allah...kot kalau aku tah tertanggung atau tak rasanya...

Ada kawan-kawan yang membaca ni tau ada siapa2 ada masalah kayap ni? Maybe di hujungnya masih ada sinar ye...huhuhuhu...

Masalah: Penyakit kayap

Produk Shaklee yang membantu: Nutriferon, Lecitin, B Complex

********************************************************
TESTIMONI 005: SITI NORHAYATI ABDUL HALIM

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung!
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadh...atina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke..

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah.
 
Testimoni penyakit kayap


*****************************************************************
 
Borak-borak Sihat:
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul)
SID ID: 912713
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang
POS: Nationwide
 
**************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al 'Aziimm (Maha Agung)
Dialah yang paling agung di bumi dan di langit, di dalam alam yang tidak dapat dilihat oleh penglihatan kita dan yang tidak terjangkau oleh fikiran kita.
Dialah keagungan yang mutlak dan sempurna.

1 comment:

  1. Sungguh membimbang. Lagilah kalau terkena pada si gadis manis.

    ReplyDelete

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget