Wednesday, June 3, 2015

#23: Semangat National Conference 2014 / 2015!!!

Biiznillah...

Hujung minggu ni seluruh organisasi Shaklee ada event besar...event tahunan....event julung-julung kalinya pada setiap tahun....event yang meraikan...event yang diraikan...waahhhh, gituuuu!! Eh, ini event Shaklee Malaysia, tapi jemputannya meliputi seluruh Shaklee di seluruh dunia macam Indonesia, US, Jepun dll. Yang bukan ahli Shaklee yang sah pun BOLEH hadir..dengan syarat kena beli tiket untuk event ni dulu, samada kat Branch atau HQ Shaklee (Nak beli kat member Shaklee pun bolehhh...kena tanya la mereka. Mereka sangat berbesar hati untuk dapatkan tiket itu untuk anda ;-))




Tarikh: 6 - 7 June 2015 (5 - 7 June tu event untuk award achiever)
Hari: Sabtu & Ahad
Tempat: MIECC Mines Exhibition Centre, Seri Kembangan, Selangor
Agenda: Star Achiever Award Recognition

Antara agenda dalam event ni ialah mengiktiraf pencapaian ahli-ahli Shaklee @ Shaklee Independent Distributor (SID) untuk sepanjang tahun cycle Mac 2014 sehingga February 2015. Ya, itulah period untuk cycle tahunan Shaklee. Jangan ditanya kenapa, nanti dah tau ai update sini..hehehehe

Jadi, semua SID2 yang layak akan mendapat pengiktirafan akan dijemput naik ke atas pentas untuk menerima anugerah dari segi piala, sijil ataupun cek besar (yang ni lepas award, Shaklee akan cash in ler dalam akaun bank masing-masing.) Satu penghargaan kepada mereka selepas mereka berusaha sehabis baik untuk sepanjang cycle yang lepas dan syarikat ambil kesempatan untuk meraikan mereka2 ni. Terharu kan? Ada juga orang yang menghargai penat lelah kita ..sebagai tanda terima kasih la tu sebab kita dah tolong promote kan produk2 Shaklee yang best dan hebat2 tu. Mana nak dapat company yang cenggini..(eh, ke ada? Entah lah..huhuhu)

Yang menariknya event ni, dia punya highlight of the day ;-)
Gambar dari Blog Kak N
Antara highlights utama:
* 2014 / 2015 Star Achiever Awards Recognition - ni event untuk penerima2 award.
* Master Coordinators' Sharing - sharing2 mereka ni biasanya hebat2 belaka sebab..mereka ni rakyat marhein je, macam majoriti kita..bukan celebriti, bukan ahli politik, bukan anak VVIP, bukan, bukan...jadi sedikit sebanyak, apa yang mereka ceritakan tu biasanya memang kena dengan hati dan masyarakat kebanyakan ;-)
* Mobile App Launch - kira macam launching new product laa..tapi kali ni Shaklee nak launch Mobile Apps..best kan kan??
* Product Promotion - ada 2 produk yang ada promo untuk 2 hari ini, iaitu Vitamin C SR dan Collagen Powder -> buy 6 free 1 @ beli 6 dapat 7 ;-)
* Goodie bag - Jute Bag Shaklee yang best, Shaklee shaker, pelekat roadtax kereta Shaklee, pen, booklet NC, 4 sachet Collagen Powder Shaklee dan voucher bernilai RM50 untuk pembelian Vivix, Phytocol ST atau Collagen Powder.


Ni antara speaker2 hebat yang akan bagi motivational sharing

Pada 6 June 2015, ada 3 speaker jemputan untuk berkongsi pengalaman2 mereka..
Pada 7 June 2015, ada 4 speaker jemputan yang lain untuk bercerita mengenai pengalaman mereka..
=> yang mana 5 daripada 7 orang speaker ini adalah daripada team kesayangan saya!!! (Euphoria - Jutawan - IReach...ini antara team terbesar saya dalam Shaklee. Proud to be one of them!)
Mereka2 ni akan berkongsi dengan topik masing2 pasal penglibatan mereka dengan / dalam Shaklee. Menarik okeh!

Dan of course, highlight of the event yang semua SID tak sabar nak tengok ialah performance ELLA!!!!!Wow, mesti gamat hall tu nanti! Tahun lepas Faizal Tahir - lagu 'Gemuruh Jiwa'..memang gemuruh la dibuatnya..hahaha..Tapi jangan ada yang konpius pulak, mereka ni bukan duta Shaklee. Sekadar artis jemputan saja. (Shaklee mana pakai artis2 ni sebagai duta..yang mana tau artis yang pakai Shaklee tu sebab artis tu sendiri promote dia guna Shaklee..kita rakyat marhein...kihkihkih!)

Saya dah merasa pergi event ni tahun lepas (2014). Dia punya semangat @ punya aura @ punya feeling masa masuk dalam dewan tu, Ya Allah Subhanallah Allahuakbar...Allah je tau perasaan saya..tak tau nak gambarkan macamana. Apa yang saya tau, saya rasa sangat positif; berada dalam lingkungan orang2 berjaya..dalam lingkungan orang2 positif..jumpa org2 yang kita follow kisah2 kejayaan mereka...talk2 yang menaikkan semangat...hmmmm, rugi sebenarnya kalau tak pergi..best wooo!!

(yang tang naikkan semangat tu tak sure la kot pakai speaker yang high volume nye sebab nak kasik dengar satu dewan ke apa ke...tapi yang penting, feeling tu ..tah, lain lah..tak tau nak cakap..have to experience by yourself once ;-))

Next yang best masa event ni ialah dia punya goodie bag. BEST OKEH!!! Yang kali ni punya lebih kurang sama macam tahun lepas. Hehehehehe..ini pun tarikan jugak ni ;-)
Tapi semua ni akan dapat masa registration tu nanti. Bawak tiket kat kaunter, dapat wrist band dan goodie bag, then enjoy the event!

Cakap banyak pun tak tau sangat...kena tunggu event hujung minggu ni baru boleh cerita lanjut..hehehe!


Hubungi: 012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide 

 ************************************************** 

Fadhilat Asma'ul Husna - Al Ghaffaar (Maha Pengampun) Seseorang yang membaca nama ini 100 kali selepas solat Asar, Allah s.w.t akan meletakkannya di kalangan orang-orang yang telah diampunkan dosa-dosanya.

2 comments:

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget