Wednesday, June 10, 2015

#26: Cerita Post-NC Shaklee

Biiznillah...

Sebelum ni dah cerita Pre-NC Shaklee kat sini. Hari ni nak cerita kesah Post-NC pulak...hehehehe...layan kan je lah aku ni...

Sebenarnya, tak dapat pergi pun NC hari tu...;-((((....sedihhhhh...terpaksa balik kampung..tak dapat nak elak....hukhukhukhuk...meng-happykan diri tengok update kawan2 kat FB jek...dengan WA...eh tapinya, balik kampung pun happy gak...bukan tak happy...tapi kalo gi NC pun best gak...uwaaaaaa....

Anyway, takpe...it's ok...ada hikmahnya...Allah knows best ;-)

Sedutan suasana NC yang lalu:


Best kan..best kan...terasa-rasa aura dia walaupun sayup2 je...huhuhu...(ala, nak pegiiii ;-((...)

Tengah tunggu kawan2 ter-chenta mengupload video speaker2 yang hebat...Sempat tengok video Master Aya je. Menghadam point2 penting beliau...Katanya, nak buat apa2, kena ada target...Bagaimana Thomas Edison boleh mencipta lampu? Bagaimana Mark Zuckerberg mampu menjadikan dunia tanpa sempadan dengan fesbuk?..=> Semuanya bermula dengan goal setting! Then, Master Aya ceritakan kisah bagaimana dia letak goal setting dia, apa yang dia dapat bila dia start buat goal,..hmmm, tengok video nye pun rasa best..kalau aku ada sana mesti menusuk2 jiwa dengar dia berucap! (tak abes lagi tu rasa regret tak datang NC...huhuhu)

Kena aim HIGH! 
Dream BIG!
Live Your Dream, Set Your Goal and Go For It!

Kena tulis impian yang kita nak capai..tampal di tempat2 yang selalu dilihat supaya setiap hari kita lihat impian kita...Buat Dream Board / Vision Board...Kuasa Law of Attraction kat sini!

Cerita speaker2 lain, tak dapat full length lagi..nanti kalau tulis, tersekat2 pulak..(cepat la ye mamidedi neniatok upload video2...hehehehe..)

End of 2nd day, seperti yang dah tulis kat entry sini, persembahan Ella...takde la minat sangat Ella nih...melentok2...tapi lagu2 dia ada la jugak mesejnya..tak semua yang buruk tu kita rasa buruk je kan....hehehe...dia nyanyi lagu "Standing In The Eyes Of The World"..ok, lagu nih memang best! Lirik dia memang macam main tuju2 je dekat SID2 nih...hehehe

Pahit getir hidup...dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, , tak ke mana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemeangt ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...




Tengok gambar2 yang datang semua hepi2...seronok ye korang dapat naik pentas...bergambar2 bagai....hihihihi...nanti tahun depan, insya Allah ai lak yang naik pentas tu...,hihihihi..amiiin!!

Selingan: Kot ada reader yang baca sampai habis ni nak tanya pasal produk Shaklee, jangan lupa,

Hubungi: 

012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide 

 ************************************************** 

Fadhilat Asma'ul Husna - Al Qaabidh (Maha Pencabut)
Sesiapa yang selalu membaca nama Allah yang ini maka dia akan terselamat daripada kelaparan, dahaga dan sebagainya, insya Allah.

7 comments:

  1. Saya juga salah seorang peminum Shaklee. Shaklee terbaiklah!

    ReplyDelete
  2. saya minat bidang motivasi kejayaan..sebelum itu nak buktikan kejayaan dulu sebelum kongsikan dengan orang lain

    ReplyDelete
  3. wow Ella..lagu smangat ni...

    ReplyDelete
  4. wow Ella..lagu smangat ni...

    ReplyDelete
  5. Wahhh.....bersemangat sungguh entrinya. Bagus !! Moga majulah bangsa kita hendaknya

    ReplyDelete

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget