Tuesday, January 5, 2016

#38: Ko pakai pencuci muka apa?...

Biiznillah...

Jap lagi nak share satu testimoni daripada kawan Shaklee saya sendiri...Testimoni daripada Syaz..

Sejarah kulit muka dia sama macam saya: masa zaman remaja dalam umur sekolah menengah camtu, kulit muka sangat bersih. Bersih daripada jerawat or any other masalah kulit yang biasa di alami oleh kawan2 remaja lain. Siap kawan2 selalu tanya "Ko pakai pencuci muka apa aaa Opie?"..Jawapan saya "Aku tak pakai pencuci muka. Cukup lah Wuduk saja yang aku amalkan.."haaaaa...gitu kau....sampai meluat lah derang nak dengar...wahahhahahahahha...

Tapi serius, memang tak pakai pencuci muka lah dulu..setakat basuh2 dengan air paip gitu je..lepas tu bila keluar tu hanya pakai bedak je buat sapu2. Takde lah beria nak ber-Spf, moisturizer bagai...Tapi mungkin zaman sekarang dah teruk sikit kot environment dia sampai benda2 tu semua terpaksa kita pakai...kalau tak, akan memberi kesan kat kulit muka sendiri kan..

Sambung cerita...lepas tu saja gatai nak try test pakai pencuci muka satu ni..Walaupun kulit muka elok bersih, tapi macam tak syok tengok kawan2 kat asrama dok pakai pencuci muka masing2...Walaupun kita hati kudus 'Pakai air wuduk' saja, tapi hati remaja tu nak la jugak merasa pakai pencuci muka kan.

Nak dijadikan cerita, memang membeli la satu jenis pencuci muka ni yang sekaligus menjadikan sejarah tak kan berulang semula...uwaaaa.....Bila dah start pakai tu, hmmm, sedihhh...terus naik biji2 halus camtu..lepas tu start berjerawat. Yelah, takde la sampai fasa berjerawat teruk macam orang lain...tapi kira macam perubahan kita ni dari fasa kulit bersih licin terus jadi kulit berjerawat kasar pulak...sedih la kot...dah tak tau nak patah balik camno dah...

Produk apa yang kita pakai tu? Hmmm...malas nak tulis...kat orang lain ok jeh..kat kita lak tak jadi kan,,,kang orang kata wat fitnah plak...so, chill jeh!



Lama juga keadaan tak berkenan di hati tu ...tapi dah tak berani nak pakai sebarangan...sebab menyampah dan bimbang jadi lebih teruk.

Sekarang dah jumpa Shaklee, baru macam lega sikit...nampak la ada perubahan..kalau naik jerawat, dah tau trik nak kena amik suplement yang mana..kalau nak menten kulit sedia ada, tau dah nak amik yang mana..ada la certain trik and tips yang perlu tahu...haaa gitu...

So, kalau ada yang experience dan masih mencari penyelesaian, just drop by a Whatsapp atau call, then kita borak2 lebih lanjut okey! ;-)

 *************************************************************
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide 

 ************************************************** 
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Haliim  (Maha Penyabar)
Dialah tidak segera dalam memberikan azab kepada mereka yang bersalah. 
Dia menunggu, memberi masa untuk orang yag berdosa menyedari kesalahan mereka dan memohon ampun supaya diampunkanNya dan bukannya menghukum mereka.

2 comments:

  1. Pencuci apalah agaknya yg buat onar tu ek....Masa sekolah kulit muka suka bercapuk capuk mcm panau tu....tp alhamdulilah bila dah pandai pakai pencuci muka, jadi elok. La ni pakai pencuvi biasa biasa jee...nasiblah serasi

    ReplyDelete
  2. Pencuci apalah agaknya yg buat onar tu ek....Masa sekolah kulit muka suka bercapuk capuk mcm panau tu....tp alhamdulilah bila dah pandai pakai pencuci muka, jadi elok. La ni pakai pencuvi biasa biasa jee...nasiblah serasi

    ReplyDelete

Jom Komen! ;-)

There was an error in this gadget